sobota 2. srpna 2014

Interesse Jablonec

"Internetový magazín" Interesse Gablonz Jablonec se od dnešního dne přesouvá na tuto internetovou adresu: interesse-jablonec.blogspot.com a také trochu změnil název na "pouhé" Interesse Jablonec. Starý Gablonz jsme zanechali na staré adrese zde.

Snad to čtenáři nebude vadit a rychle si na "nové" zvykne. I další "rubriky" (Angličtina Vikýř, Pojďte si nezapálit, Václav Kocum a Zaslechnuto) zůstanou zachovány a budou dostupné z adresy nové. Časem by měla přibýt další témata, jako například Němčina-Tschechisch, jakási jazyková "rubrika" jak pro Čechy, kteří se chtějí naučit aspoň trochu německy, tak také pro Němce, kteří by rádi uměli říci něco také v češtině; rubrika k potěše oka v podobě fotografií; rubrika pro ducha atd.

Německé Interesse znamená v překladu nejen zájem, ale také blaho, dobro, prospěch, účast, pozornost, zálibu či hobby. A z těchto všech významů tyto stránky vznikly. Pokud máte též zájem, a Vaší zálibou či hobby je psaní článků, básní, glos či jiných útvarů, rádi fotografujete, jste pozorní ke svému okolí, máte účast na dění nejen regionálním, zkrátka jste-li stejně zainteresovaní jako my, určitě se s námi zkontaktujte, neboť Vaše duchovní bohatství tak může oblažit jiné lidi, Vaše postřehy mohou být použity pro dobro jiných a ku prospěchu všech.

Německý výraz Interesse vyjadřuje lépe než český výraz to, co jsme zde na stránkách konali, a co hodláme konat i na stránkách nových. Náš Jablonec nad Nisou bylo v minulosti město spíše německé, a tyto kořeny bychom nemuseli úplně vyplenit, ale snad by nám z nich mohlo něco dobrého vyrůst. Proto také ta trochu německá orientace.

Za všechny:
Jaroslava Očenášová (jo) a Milan Brož (bo)
 
... nee, to (bo) je jen legrace, aby se to rýmovalo. Nebo?

A ještě kontakt: interesse-jablonec@gmail.com
                         nebo osobní: jar.ocenasova@gmail.com
                                                                                       či welmil.chp@seznam.cz (Milan Brož)
                                                                                           zde i tf: 603 543 751

1 komentář:

  1. co bych,koukám a hladím si bříško,jako ten medvěd v podhradí zámku v Zákupech,nic mi neschází,,,,,líbíte se mi.

    OdpovědětVymazat

Co Vy na to?