neděle 1. září 2013

Warum Interesse? Proč Gablonz?

Proč má tento blog v názvu Interesse? Protože německé das Interesse znamená česky zájem, blaho, dobro, prospěch, účast, pozornost, záliba, hobby. A právě ze zájmu (účasti, pozornosti, záliby a i z těch ostatních významů) tato stránka vznikla. Ze zájmu publikovat něco, co by jinak zůstalo vězet v e-mailové schránce, a přitom si to teď někdo, kdo má zájem, může přečíst. A jistě z toho bude mít prospěch, možná pocítí trochu i blaho, možná sem ze záliby (či hobby) také něco napíše. Stačí to jen poslat na adresu gablonz.reichenberg@gmail.com
A proč Gablonz, resp. Reichenberg? Německé Gablonz znamená Jablonec, dřív mělo město většinu obyvatel německých, tak bychom na to asi neměli zapomínat. No a jelikož Liberec (německy Reichenberg) sousedí a je téměř s Jabloncem propojený, tak proč ho sem trochu nezahrnout?
Takže, kdo má zájem, může se přidat a něco, co je hodno pozornosti, dát ve prospěch veřejnosti. Může napsat o čemkoliv, co vede k dobru a blahu, může napsat ze záliby (či hobby). Na jeho účast se všichni těší!
(gr)

1 komentář:

Co Vy na to?