sobota 28. června 2014

Kudy tady do Citadely? A copak jsem věštec...

Pokud plánujete navštívit pondělní (30. června od 18 hodin) vernisáž obrazů jabloneckého malíře Václava Kocuma v Praze v kavárně, baru Citadela, můžete se již předem začíst do slovního doprovodu pana Milana Brože (o hudební doprovod se postará kytarista Karel Jiroš, který mimo jiné působí jako učitel na Základní umělecké škole v Jablonci nad Nisou):


A třeba se Vám bude hodit i tento popis cesty:

Jelikož v České republice nemohou řidiči požívat před jízdou žádný alkohol, na rozdíl od našich všech sousedů kromě Slovenska (v Německu mají limit 0,5 promile, v Rakousku 0,4 a v Polsku 0,2 promile), bylo by vhodné přicestovat jinak, než že byste museli řídit sami auto. Co by to totiž bylo za vernisáž, kdybyste si na ni nemohli ani slavnostně připít s umělcem pravým vínem?
Autobus z Jablonce nad Nisou do Prahy jezdí od 14 hodin do 18 hodin každých 60 minut (takže to znamená, že za tu dobu odjede z nástupiště č. 11 pět spojů). Aby se však vše řádně stihlo a pokud to v Praze moc neznáte, je asi nejlepší vyjet již v 15 hodin. V 16.09 by měl být autobus na Černém Mostě, tam si zakoupíte jízdenku na metro (stačí ta za 24 korun) a vydáte se směrem na stanici Náměstí Republiky. Tam vystoupíte východem na Palladium. Vyhledáte ulici Revoluční, půjdete po ní tak dlouho, dokud nenarazíte na ulici Klimentská. Měla by to být třetí odbočka doprava (nejdřív bude do Truhlářské, pak do Soukenické a pak do Klimentské). Pak půjdete dál a budete se dívat vpravo, až spatříte "Studio Citadela". Zde je obrázek (ale je z opačné strany, než Vy přijdete, a název Citadela je rozmazán, aby to jako nebyla reklama... jo)
https://www.google.cz/maps/@50.092046,14.429632,3a,75y,225.91h,92.22t/data=!3m3!1e1!3m1!2e0!6m1!1e1

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co Vy na to?