pátek 9. srpna 2013

Schöne Internetseite der Stadt Jablonec

Ich meine natürlich die Stadt Jablonec nad Nisou. Občan by měl uznat, že webové stránky statutárního města Jablonec nad Nisou jsou vskutku vydařené. A tak proč to tedy neříct nahlas. Člověk často kritizuje, ale pochvaly je také třeba.
Jen si srovnejte internet třeba krajského města s tím jabloneckým, nebo také zahraniční… Vezměme například webovky partnerských měst... No kam se hrabou na Jablonec. Přehlednost, pěkné vzezření, užitečné informace hned na „houmpejdži“ . To je asi to, co návštěvník ocení, případně ho to dokonce ohromí. Obzvláště, pokud zná některé jiné internetové stránky měst a obcí, kde než občan něco najde, musí se složitě proklikávat, a nakonec  to … stejně nenajde.
 A povšimněte si rovněž, jak Jablonec myslí na cizince. Jazykové varianty pro státy Trojzemí plus angličtina, žádný problém. To se také moc nevidí (obzvláště za hranicemi, snad vyjma Budyšínu...). Není proto divu, že tyto stránky sklízely ceny v klání s názvem Zlatý erb, kde jednotlivá města a obce soutěží o nejlepší internet. V roce 2007 obsadily první místo, v roce 2009 se účastnily finále, v roce 2010 skončily na pozici třetí. Poslední tři roky, zdá se, nic, ale to asi jen kvůli tomu, že se také musí kladně ohodnotit jiní adepti, a ne pořád jen jedno a totéž město… 
Nechť tedy Jablonec vzkvétá jako jeho web!
El

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co Vy na to?