neděle 23. února 2014

Domov Harcov už masopustně juchal

DOMOV HARCOV
* domov pro osoby s mentálním postižením v Starém Harcově

Celková kapacita je 25 míst. Denní pobyt, strava, dílny, prodejna vlastních produktů – stojí opravdu za návštěvu. A lidé, jak ti na straně jedné, tak ti druzí, tu vytvářejí v dnešní době neskutečnou atmosféru opravdového „lidství“, sounáležitosti, přátelství, společenství. A toto opravdu lidské společenství, po loňském úspěchu, uspořádalo tuto sobotu 22. února již 2. ročník Harcovského MASOPUSTU. 
„To víte, těšili jsme se všichni!“ – říká jedna ze zdejších „tet“ a dodává: „Jak my, vedoucí a zaměstnanci, tak především naši klienti – holky a kluci!“
„Věřím!!!“ – a opravdu, stačí se rozhlédnout. Taková akce, to opravdu není jen tak … kolik jen masek se muselo připravit, budovu, hřiště, stromy ozdobit. A občerstvení … no jéjej, a samá kvalita, to osobně mohu potvrdit, domácí koláčky či koblížky, perníčky, domácí zabíjačka – lahodné jitrničky a jelítka, ovar, pivo Vendelín, místní to vyhlášená specialita, káva, čaj i něco ostřejšího. 
Času bylo spousta, průvod, tanec, prodej „masopustní kobyly“ … prostě nálada náramná, však i sluníčko bylo nápomocí. Však také přišlo lidí, ze všech stran, od Liberce, od Jablonce, auta, nabité autobusy. A těch atrakcí i pro děti, tělocvičilo se, házelo míči na terč, ping-pong … nenudil se opravdu nikdo. Dospěláci ještě prohlédnout jednotlivé dílny, knihtiskařská … například, ale také foto, tkalcovská a tak. Keramické ovečky na Velikonoce byly vyprodány během půl hodiny, zrovna jako ty domácí koláčky. 
Odpoledne uteklo jako voda, to i členům (pánové v klobouku) - WELMISTRům PSPŠ-ZDE (Pánského Spolku Přátel Šachu) z Jablonce nad Nisou, kteří letošní Harcovský Masopust rovněž navštívili.
O odpolední pohodu a společnou radost z vykonaného se s námi můžete potěšit na fotografiích WELMISTRA Milana - viz zde:  https://plus.google.com/photos/104046689946598376811/albums/5983336273855366385?banner=pwa

WM 





Žádné komentáře:

Okomentovat

Co Vy na to?