pátek 11. dubna 2014

Otevřený dopis IT-bilu

Náš magazín byl osloven paní Neuspěchanou se žádostí o zveřejnění jejího „otevřeného dopisu“ zároveň s uveřejněním odpovědi na něj. S radostí naší dlouholeté čtenářce a příznivkyni vyhovujeme. (Dopis uveřejněme v původním znění bez oprav a s minimem úprav.)
Za Magazín IGJ členové redakční rady JEHO a MW



Vážení soudruzi z IT-bilu!

Nemohu, po tom, co jste mi provedli, Vás nazývat jinak, nežli takovýmhle bolševicko-komunistickým oslovením. Asi nechápete, já ale, na rozdíl od Vás, ANO. A protože máme tu demokraciji, tak Vám můžu napsat a bát se budete muset Vy. Než začnu, musím Vám povědět, že jsem doteďka byla Vaší věrnou zákaznicí a všechno pro rodinu jsem v tý oblasti nakupovala u Vás, u IT-bilu, od šňůrky k aparátu, přes vaši službu ´SeznamkaPlus´, až například po váš balíček ´Fšecko v jednom´. A teď tohle … to si s dětma opravdu nezasloužíme. A to je ta druhá věc, jsem samostatná živitelka v tom smyslu, že se uživím ne jenom sama, ale sama živím také dvě děti, už dost v letech, aby jedli za dva, tak to je nás, já držím dijetu, skoro pět, a kde já sama na to mám brát? Bejvalej je invalida a od toho toho čekat moc nejde. A tak, to víte, v téhle situaci se člověk nejen musí co ohánět, ale taky špekulovat, jak co dětem (mám syna a dceru, víte…je to kluk a holka) zajistit, aby nebyly ostatními znevažovaní, že na to nemaj. A tak se snažim využívat různých slev, slevových akcí, výprodejů a takových nabídek, taky kupuju u Vitnamce a ve Všem za 39 korun, tak se pak nedifte! A o to právě jde. Na to, abych synovi pořídila ten Ipot, opravdu nemáme. Ale byla jsem ve svém modlení vyslyšená a přišlo mi SSMkou, že když dobře odpovím, mám nárok na to, že dostanu úplně nový ten Ipot. A protože zdělání mám slušný a kamarádka Jarča taky něco ví, tak jsme si sedli za vejtah, a začala jsem odpovídat. Dycky, dyž jsem odpověděla, mi SSMkou přišla další otázka, jestli jich už bylo osm a dvacet, myslím, šlo to docela dobře, a v tom nějaká služebná od Vás mi napsala, že se z nějakých pro mě nepochopitelných důvodů spojení přerušuje a v předem stanovené době nebudu ho moct znovu napojit. Tak, a teď mi, vážený soudruhové, řekněte, jak je toto možné? Já měla ten Ipot už na dosah ruky, už chybělo otátek míň než půl, tam ty jsem všechny odpověděla, nebo mi Jarča poradila. A z nějakých mně divných důvodů jsem vaší institucí byla odpojena. Tak, teď tedy to víte a já od Vás žádám náhradu za mě a mýmu klukovi ušlý zisk, takže kvůli Vám jsme ten Ipot nedostali, tak nám ho teď budete muset poslat Vy, dávám Vám termín do čtvrtka za čtrnáct dnů, protože v pátek má kluk narozeniny.

Jarča mi taky poradila, abych ten dopis poslala jako otevřený psaní, tak to nezalepuju. Jestli to bude levnější, nevím, ale Jarča říkala, že takhle se s tím bude moct seznámit víc lidí, aby to nebylo jako ingotkino (promiňte, nevím, jaké se píše í).

Děkuji a brzy očekávám Vaší zásilku.

Anatolie Neuspěchaná
Spěšninová 5
Spěchanov
Česko

PS. A když né, půjdeme s Jarčou si stěžovat na Čojku, ona prý na to má zákony a ukáže Vám. A taky se od Vás odpojíme a půjdeme k těm druhejm ID-bilům.



Vážená paní Neuspěchaná,
Vaš podnět, který jste formulovala jako stížnost, jsme podrobně nechali prostudovat naším OSVRNPDP (oddělením pro styk s veřejností, registraci námětů pochval a dalších podnětů), zabývala se jím sama vedoucí asistentka odborného ředitele pro pohyb informací a extra-intra toků,a došla k následujícímu závěru:

V souladu s naší strategií ochrany našich klientů jsme byli nuceni Vaší relaci, s firmou nabízející Vám zdarma 1 ks iPad za zodpovězení cca padesáti otázek, přerušit, neboť už v této chvíli jste za získání Vámi a Vaším panem synem vysněný přístroj za poplatky odeslání SMS zaplatila pro Vás asi neuvěřitelných 2.660,- korun. Při nepřerušení relace byste zaplatila dalších 2.090,- korun, protože firma, Vám nabízející iPad, si za každou zaslanou SMS vybírá 95,- korun z Vašeho telefonního účtu. Závěr: z výše uvedeného vyplývá, že námi nastavená ochrana našich klientů Vám při nejmenším uchovala nemalou částku (2.090,-) a tím zabránila Vaším dalším ztrátám zapřičiněných operováním společností podobných té, která Vám nabídku adresovala.

V úctě a s vírou další spolupráce
Za Váš IT-bil
Zdena Studovaná, vedoucí asistentka odporného ředitele PPIEI

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co Vy na to?