čtvrtek 3. října 2013

První liberecké referendum. Už zítra!

Nesouhlasíte s postupem liberecké radnice, že chce řešit zadlužení města prodáním letiště, technických služeb a dalšího městského majetku? Tak jděte zítra hlasovat v referendu a zamezte tomu! Referendum se koná 4. října 2013 od 10 do 20 hodin. Odpovídat se bude na tyto otázky:

1. Chcete, aby Statutární město Liberec prodalo, zastavilo nebo pronajalo na déle než jeden rok soubor pozemků Letiště Liberec či jeho jednotlivé části uvedené v usnesení Zastupitelstva města č. 246/2012?
Pokud řeknete ANO, pak souhlasíte s tím, aby město prodalo letiště jakémukoliv zájemci za jakýmkoliv účelem.
Pokud řeknete NE, pak vyjadřujete nesouhlas s prodejem a dáváte tak městu možnost využít tak pozemky letiště jinak a výhodněji.
2. Chcete, aby orgány Statutárního města Liberce prodaly nebo zastavily obchodní podíl či jeho část v městské společnosti Technické služby města Liberce, a.s. a v dalších společnostech s majetkovou účastí města?
Pokud řeknete ANO, pak souhlasíte s tím, aby město prodalo nebo zastavilo Technické služby města Liberec a.s. a další společnosti s majetkovou účastí města (Dopravní podnik, Sportovní areál Ještěd, Krajská nemocnice Liberec, Teplárna Liberec, ASA, Severočeská vodárenská …).
Pokud řeknete NE, pak tyto společnosti zůstanou v majetku města.
3. Chcete, aby orgány Statutárního města Liberce prodaly, zastavily nebo pronajaly na déle než jeden rok městské pozemky a nemovitosti uvedené v seznamech „Pozemky vyřazené z privatizačního procesu“ a Nemovitosti vyřazené z privatizačního procesu“ dle stavu ke dni 1. 2. 2013, které byly schváleny Zastupitelstvem města?
Pokud řeknete ANO, pak souhlasíte s tím, aby město prodalo například budovy základních a mateřských škol, parky nebo domy s pečovatelskou službou …
Pokud řeknete NE, pak tyto pozemky a budovy zůstanou v majetku města.

Přehled hlasovacích míst je zde:

http://www.liberec.cz/files/dokumenty/odbory/kancelar-primatorky/ostatni/informace-poctu-sidle-hlasovacich-okrsku-pro-mistni-referendum.pdf

Referendum bude platné, když přijde alespoň 35 % voličů.

P. S. Nebylo by lepší, kdyby se úředník na radnici trochu uskromnil, nepobíral příliš vysoký plat a další odměny, když na to město nemá? Kolik bere třeba takový náměstek primátorky? Podle MF Dnes 60 000 korun. Není to přepych, když teče do bot? Ale to je právě to z článku Pozor na iluze! Občane plať, i kdyby na nic jiného nebylo, úředník musí být dobře zajištěn! viz  http://gablonz.blogspot.cz/2013/10/pozor-na-iluze.html

Tak ať se daří Liberci zůstat Reichenbergem a nezmění se v Armenberg, jo

Žádné komentáře:

Okomentovat

Co Vy na to?